Plezier & Dans

Sinds 2023 geef ik groepsdans in de Balletzaal van Sporthal De Pompenmaker in Heeze. Ik ben deze lessen gaan geven, omdat ik in mijn individuele werk meemaak dat mensen in een isolement kunnen leven door gebrek aan financiële middelen, of door lichamelijk of psychisch ongemak. Ik kan in de individuele begeleiding blijven richten op hoe mensen de verbinding met anderen weer kunnen maken, maar mooier is om ook hen praktisch te kunnen laten ervaren hoe dat is.

Dans is een vorm van bewegen dat verbinding met jezelf en anderen maakt en daarmee vreugde bevordert. In mijn lessen leer ik je niets aan, maar ga ervan uit dat een lichaam vanzelf in beweging komt als het muziek hoort. Het gaat er niet om hoe 'goed' je kunt bewegen, maar dàt je beweegt. Je hoeft dus ook geen danservaring te hebben. Ik stimuleer het bewegen op jouw eigen manier, binnen jouw eigen mogelijkheden. Ik zal in de lessen je wel suggesties geven om iets uit te proberen, maar je mag daar altijd zelf invulling aan geven. 
Ben je slecht ter been, dan is het mogelijk om zittend op een stoel mee te bewegen. 

In de lessen tot nu toe hebben de dansers ervaren dat hun lijf meer soepel is gaan bewegen (o.a. Parkinson en Post Covid), maar ook meer lichtpuntjes en verbondenheid ervaren (depressieve klachten). 

Tot dans!