Voor direct contact:

+316 22 63 22 90

Ervaringen

Mascha heb ik ervaren als iemand die jou werkelijk ziet, hoort en voelt. Dat was voor mij het allerbelangrijkste. Het is zo fijn en waardevol om in alle rust je verhaal te mogen doen zonder enig oordeel naar wie dan ook: heel respectvol en liefdevol. Ik heb mij volledig op mijn gemak gevoeld bij Mascha. Vanuit deze vertrouwde en veilige basis heeft ze mij geholpen om alle antwoorden binnenin mijzelf te vinden. Ik was versteld hoe ze iedere keer de kern wist te pakken en dat was precies wat ik steeds nodig had.
Vrouw, 50 jaar.

Een aantal jaren terug zat ik er enorm doorheen, ik was opgebrand en zag het leven niet meer zitten. Ik zat met een zware depressie en burn-out thuis. Werken lukte niet meer. Hulp van de ggz mocht niet baten. Mijn huisarts verwees me door naar Mascha Aleman (haptonomie). Ik dacht, ik kan het proberen.
Direct bij binnenkomst voelde ik me welkom in het kamertje van Mascha, er heerste rust. Geen kantoorkasten met mappen alsof ik een project was wat ziek was en onderzocht moest worden. Mascha was ook de eerste hulpverlener die niet op zoek was naar een label om bij me op te plakken. Wat Mascha deed was me in mijn kracht zetten met ondersteuning van haar, maar alles mocht ik in mijn eigen tempo doen. Echter voordat ik stappen kon zetten was het nodig dat ik me bewust werd van mijn behoeftes en wensen. Ik wist niet wat ik wilde of wat goed voor mij was.
Ik heb dankzij Mascha geleerd om mijn innerlijke kompas weer te voelen, te vertrouwen en te gebruiken en zo in mijn kracht te komen, niet te overleven maar te leven en te genieten.
Hoe belangrijk het is om te voelen contact te hebben met je eigen emoties en deze te vertrouwen en als een krachtbron te zien in plaats van als een handicap. Haar tip was, zie het ontdekken van jezelf en hieraan uiting te geven als stagelopen, je mag fouten maken. Je leert ook niet lopen of fietsen zonder te vallen.
Kracht van Mascha is dat ze niet oordeelt of veroordeelt. Ze zet je in je eigen kracht zonder dwang zonder pushen, maar laat je groeien door aandacht en je te zien en horen en dat is echt een gave die Mascha uniek maakt.
Ik geniet nu van mijn leven en ben gelukkig en als het even zwaar is raak ik niet meer in paniek, maar pak ik terug op de lessen van Mascha en bloei ik weer op. Ik leef en het is geen overleven meer.
Het gedicht hiernaast pakt samen waar Mascha voor staat.
Vrouw, 36 jaar.

Bij de start van de begeleiding kampte ik met een behoorlijke burn-out. Ik twijfelde ontzettend aan mezelf en durfde niet op mezelf te vertrouwen.
Mascha heeft mij geleerd om me bewust te worden van mijn gevoelens door heel consequent te vragen naar mijn gevoelens bij wat er in mij omging. Dit was nieuw voor mij, want dat had ik nooit geleerd. Zij luisterde naar mij zonder vooroordeel en zonder te oordelen. Ik mocht zijn wie ik was.
Hierdoor kreeg ik rust in mijzelf en kon ik ook weer meer openstaan voor mensen om mij heen.
Of het voldoende is geweest zal de toekomst uit moeten wijzen, maar voor nu kan ik weer vooruit.
Man, 75 jaar.

Ik heb Mascha ervaren als een integer hulpverleenster. Met vertrouwen heb ik mensen naar haar doorverwezen.
Huisarts.

Soms denk je dat je alles zelf wel kunt oplossen, maar als de praktijk uitwijst dat dat niet zo is, is het heel fijn als er iemand voor je is. Iemand die in een fijne omgeving en in alle rust naar je luistert en op de juiste momenten de juiste vragen weet te stellen.
Mascha is zo iemand.
Vrouw, 56 jaar.


JIJ MAG ZIJN ZOALS JE BENT
OM TE WORDEN WIE JE BENT
MAAR NOG NIET KUNT ZIJN
EN JE MAG HET WORDEN
OP JOUW WIJZE
EN IN JOUW TIJD

dr. Anna Terruwe

Mascha Aleman

Burg. Wijnenstraat 9, 5721 AG Asten

06-22632290
info@mascha-aleman.nl

Aangesloten bij: NVPA, RBCZ en SCAG.