Voor direct contact:

info@mascha-aleman.nl of  +316 22 63 22 90

Corona en mijn werk als Haptotherapeut

De maatregelen die genomen zijn om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, hebben ook invloed op mijn werk. Ik wil je hierbij informeren hoe ik daarmee omga en wat dit betekent voor jou en voor mij. In mijn keuzes wil ik me laten leiden door de noodzaak van jouw hulpvraag, vertrouwen én oog hebben voor risico's. Dit betekent dat ik voorlopig gewoon werkzaam ben in Het Levensatelier en meer let op bijvoorbeeld hygiëne.

Wat kun je van mij verwachten?
* Ik schud geen handen.
* Ik was mijn handen voor en na elke sessie.
* Zodra ik klachten krijg zoals bijvoorbeeld verkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts, zal ik consulten afzeggen en dit goed uitzieken.
* Ik ben bereikbaar voor vragen en overleg wanneer je twijfelt om te komen. Je kunt me bellen, appen en/of e-mailen.
* Ik versoepel tijdelijk mijn annuleringsvoorwaarden voor mensen die klachten hebben, ook al zijn de klachten mild. Als je klachten hebt kun je op elk moment kosteloos een consult annuleren of verplaatsen.
* Privé hebben ik en mijn gezinsleden zo min mogelijke contact met anderen. 
* Ik houd dagelijks de wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM in de gaten. Mochten er wijzigingen zijn die een grote invloed hebben op mijn werk, dan informeer ik je daarover.

Wat vraag ik van jou?
* Was je handen voorafgaand aan een sessie.
* Annuleer of verplaats de afspraak bij (milde) klachten zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten en/of koorts.

Een alternatief
Wanneer een consult in Het Levensatelier niet door kan gaan, kunnen we - indien gewenst - op een andere manier vormgeven aan een consult. We kunnen een dag en tijdstip afspreken waarop we bellen.
Hiervoor geldt het reguliere tarief van € 80,50 per 70 minuten. Omdat dit toch anders werkt en het minder tijd kan kosten dan de normale 70 minuten, pas ik de hoogte van het bedrag hierop aan. Verder is de factuur niet anders dan normaal; dit betekent dat deze gewoon opgestuurd kan worden naar de zorgverzekeraar indien je recht hebt op een vergoeding.

Hoe zit het met aanraken?
Het aanraken van de rug en benen brengt minder risico's met zich mee dan het aanraken van handen. Dit komt omdat je met je handen gemakkelijk je gezicht aanraakt, waardoor ziektekiemen via bijvoorbeeld je neus en je mond je lichaam binnen kunnen komen. Met andere lichaamsdelen raak je je gezicht niet aan en daarom zou ik je redelijk veilig kunnen aanraken. 
Echter, bij aanraking van de rug kan ik geen 1,5 meter afstand houden en dat is een belemmering volgens het RIVM. Beschermende middelen, zoals handschoenen of een mondkapje, worden per 1 december 2020 echter door het RIVM dringend geadviseerd voor mij als contactberoep, maar ook voor jou als cliënt. In overleg met elkaar zullen we de aanraking volgens de Haptonomie toepassen, of maken we alleen gebruik van gesprekstherapie om jouw behandeldoel te bereiken, waaronder Focusing. Daarbij is geen mondkapje nodig. De stoelen staan 2 meter uit elkaar. 
Focusing kan ik ook overigens heel goed toepassen tijdens een telefonische sessie. 

Logo-Het-Levensatelier_nieuw.jpeg

Beste bezoeker van Het Levensatelier,

Het zal u niet ontgaan zijn dat de overheid/RIVM wederom een aantal maatregelen heeft aangekondigd als gevolg van het Corona-virus. Ook Het Levensatelier zal maatregelen nemen die in lijn zijn met de genoemde richtlijnen.

 Dat houdt het volgende in:

  • Het Levensatelier blijft vooralsnog open omdat juist in deze moeilijke periode veel van onze bezoekers de structuur en steun van onze hulpverlening nodig hebben.
  • Daarnaast vinden we dat het karakter van onze dienstverlening en de setting waar die in plaatsvindt, niet gelijk te stellen is aan die van scholen, crèches en horeca.
  • Wat vanaf nu serieuze aandacht dient te krijgen, om in lijn met de essentie van de boodschap van de RIVM/overheid te handelen, is een beoordeling van uw eigen gezondheid. Als u, zoals RIVM het noemt, ‘griepachtige’ verschijnselen hebt, neem dan uw verantwoordelijkheid in belang van u zelf maar óók in het belang van de mensen waarmee u contact zult gaan hebben. Blijf in dat geval thuis. Als u géén griepachtige verschijnselen hebt bent u van harte welkom.

We hopen dat iedereen begrip heeft voor deze maatregelen.
Laten we met zijn allen het vertrouwen blijven houden en meewerken om dit virus zo snel mogelijk de kop in te drukken.

Bedankt voor de medewerking.

IMG_20201220_170739.jpg

Mascha Aleman

Burg. Wijnenstraat 9, 5721 AG Asten

06-22632290
info@mascha-aleman.nl

Aangesloten bij: NVPA, RBCZ en SCAG.

Logo-Het-Levensatelier_nieuw.jpeg